Pražská muzejní noc

13.05.2014 22:26

Kdy? Letošní Pražská muzejní noc se uskuteční v sobotu 14. června 2014 od sedmi hodin večer do jedné hodiny ráno.

Kde? Své dveře návštěvníkům otevře 39 institucí s 69 objekty po celé Praze. Seznam institucí a jejich objektů najdete v záložce Instituce.

Za kolik? Vstup a doprava autobusy Pražské muzejní noci bude i na letošním jedenáctém ročníku zdarma, s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné 1 Kč.

Jak se kam dostanu? Doprava během sobotní noci bude zajištěna speciálními autobusovými linkami, které budou označeny nápisem Muzejní noc. Letos bude k dispozici 11 linek, které vás dopraví do téměř všech objektů zapojených institucí po celé Praze. Centrálním přestupním bodem bude jako každoročně náměstí Jana Palacha u zastávky metra A Staroměstská.

Kde se můžu informovat? Informační stany budou umístěny jako každoročně na Václavském náměstí před Historickou budovou Národního muzea a na náměstí Jana Palacha - na Václavském náměstí v pátek 13. 6. od 12 do 19 hodin a v sobotu 14. 6. od 10 do 24 hodin, na nám. Jana Palacha jen v sobotu od 10 do 24 hodin. Pracovníci informačních stanů vám ochotně poradí, kam se zajít podívat, jak se kam dostanete i kde mají zábavný program například pro děti. K dispozici budou také mapky dopravy se seznamem zapojených institucí.

 

Vyberte si ze široké škály doprovodných programů, které pro vás instituce zapojené do letošní Pražské muzejní noci připravily. Nově máte možnost filtrovat programy podle typu a vybírat si pouze z těch, které vás opravdu zajímají. Zaškrtněte jedno či více zaškrtávacích políček kategorií níže a systém vám automaticky vybere pouze vámi požadované akce.

 

Milé dětiani letos nepřijdete zkrátka a budete si moci užít sobotní Pražské muzejní noc stejně dobře, ba ještě lépe, než Vaši rodiče. Podívejte se, co všechno si pro vás letos v muzeích a galeriích připravili. Nečekali byste, že si budete moci zazávodit v pytlích či vyzkoušet plynovou masku či? Přijďte a nechte se překvapit!