DS DIPONA

13.09.2013 23:27

 

Divadelní soubor, DIPONA je parta lidí, kteří mají divadlo rádi již delší dobu proto    
DI divadlo    PO trhlých   NA dšenců

Divadelní soubor vznikl setkáním Josefa Pšeničky - bývalý herec, režisér, dramaturg a scénograf ds Svatopluk Benešov, který musel z finančních důvodů ukončit dojíždění do Benešova a Petry Krutské – bývalé herečky ds KOZA který v Kozojedech zanikl.

Po pár zkouškách na přípravě „Uherského příběhu“ se přidala též herečka zaniklého souboruPavlína Jeřábková. Jako znalkyni místních poměrů v Kozojedech, kde naše DIPONA bude mít trvalé působiště, jsme přizvali Janičku Maslukovou, kterou Josef Pšenička poznal ještě kdysi v Benešově na tvorbě představení „Nástup dam“.

Poté se ke trojici herců přidal nový člen našeho souboru  Milan Národa, který je sousedem Josefa Pšeničky a  divadlo mu učarovalo a sám se nabídl spolupracovat. Po své účasti seminaristy FEMADU 2012 přijal nabídnutou roli písaře ve „Flanderském příběhu“ pana Oldřicha Daňka.

Na inzerát se nám ozvali Marcela a Dominika Erbeková z Kostelce n. Černými Lesy. Díky této nové posile jsme mohli začít zkoušet představení pro děti. Na motivy pohádky Petry Krutské zdramatizoval Josef Pšenička novou pohádku Čert a Káča trochu jinak.

Nyní už nás soubor čítá celkem 9 členů a máme za sebou odehráno již několik veřejných představení. Aktivně se zapojujem do kulturního dění na Mukařovsku ( Louňovice, Srbín, Žernovka ) a v Kozojedech, kde pořádáme  divadelní představení pro širokou veřejnost.

https://www.dipona.eu