Jeden svět 2014

03.03.2014 16:15

 

Dnes, 3. března 2014, startuje Jeden svět, jeden z největších festivalů dokumentárních filmů o lidských právech na světě, na který Vás srdečně zveme.

Chtěli bychom při té příležitosti poděkovat všem za podporu a pozvat Vás na některé z projekcí v Praze nebo v dalších 33 českých a moravských městech. Letošním hlavním tématem festivalu dokumentárních filmů je práce. Někdo ji miluje, jiný nenávidí, někdo teprve hledá.

Čeká na Vás bohatá nabídka dokumentů, které se na práci dívají z nejrůznějších úhlů. Od chudinských slumů v Rio de Janeiru, kde lidé každý den bojují o přežití, přes portréty amerických rodin, které zničila nedávná hospodářská krize, až po osudy dětských bezdomovců v Rusku. To je jen malá ochutnávka z toho, co letos na festivalu budete moci zhlédnout.

Jeden svět probíhá v Praze do 12. března. Od 17. března pak poběží filmy v Brně a Ostravě a dalších městech. Přesné termíny naleznete zde.



Vedle pořádání festivalu Jeden svět se Člověk v tísni dlouhodobě věnuje obraně lidských práv v řadě nesvobodných zemí světa. Velká část naší práce je možná jen díky dárcům, kteří se shromaždují v Klubu přátel Člověka v tísni.

Přečtěte si, co jsme díky jejich pravidelné podpoře dokázali v loňském roce.

Stát se členem Klubu přátel je jednoduché. Stačí vyplnit přihlášku na webu a rozhodnout se, jakou částku chcete pravidelně posílat na pomoc lidem v krizových situacích. Příspěvky směřují na podporu lidských práv po celém světě, humanitární pomoc v případě katastrof a také na podporu a rozvoj Člověka v tísni.


Děkujeme za podporu a přejeme příjemné festivalové zážitky.

Se srdečným pozdravem
Blanka Paušímová