KONKURZ na muzikál pro děti - Královna koloběžka 1.

20.10.2013 17:18

V pondělí 4. a 11. listopadu 2013 od 14 do 18 hodin v RK Nuseláček (Táborská 65, Praha 4) proběhne konkurz na muzikál pro děti na námět pohádky Jana Wericha - Královna koloběžka 1.

Hlaste se u paní Vogelové - 739 020 260, 737 342 266 nebo pište na e-mail kralovnakolobezka1@email.cz 

 

 

Muzika Judaika připravuje divadelní projekt - dětský muzikál, který osloví a pobaví děti, mládež i starší generaci. Je pojat cross-žánrově a vypracován jako tzv. family projekt. Jeho realizací hodláme navíc přispět k obohacení divadelního života Prahy a okolí.

Námět klasické lidové pohádky sebrané Boženou Němcovou „O chytré horákyni" kombinované s pohádkou Jana Wericha „Královna Koloběžka" patří nepochybně a zcela po právu k tomu nejlepšímu a doplněn multižánrovou hudbou Jaromíra Vogela bude určitě přínosem pro širokou veřejnost.

Dále jsme uvítali možnost přiblížit dílo Jana Wericha mladé generacI a zároveň tak upozornit i na další českou tvorbu v naprosto odlišném zpracování, než bylo dosud vytvořeno a upozornit tímto námětem na korupci, hloupost, lhostejnost, morálku.

Financování projektu bude založeno především na grantech, sponzorstvích, finančních darech, formou partnerství apod. Po premiéře, kterou hodláme uskutečnit koncem dubna 2014 v MKP v Praze 1, na Mariánském nám. budou následovat reprízy v průběhu roku 2013 -14 na různých divadelních scénách v Praze. Také se chystáme nabídnout tento projekt i na obohacení programů kulturním zařízením v různých městech ČR, kde tento žánr, tedy muzikál pro děti chybí. Informace o projektu bude šířena na všech webových stránkách zúčastněných na festivalu, pomocí rozhlasu, TV, článků a informací v tisku, plakáty, letáky v prodejnách hudby (CD), hraček a koloběžek.

Hudba: Jaromír Vogel
Scénář: Šárka Vladková
Režie: Miroslav Kantek
Pěvecké nastudování: Dana Krausová
Produkce: Blanka Vogelová