Zajímavosti z kolovratských logů (2015-12)

31.01.2016 08:08

 

Na Cisarske

6.12.2015 - Děkuji i za tuto kolovratskou novinku, je zajímavé si přečíst, jak to tady vypadalo dříve. Ty vycházkové okruhy Kolovratům fakt závidim, jsou moc pěkně zpracované.

11.12.2015 - Zajímavé povídání o cestě, když jsem tu v létě jel na kole, bylo mi divné, že je to tady tak široké. Škoda, že tehdejší cestáři nevybudovali i D1 u Ostravy, to by aspoň byla opravdu kvalitní práce.

 

Tehovicky

3.12.2015 - Nějak mi nikdy nebylo jasné, jak centrum obce Tehovičky mohlo být jen takový kousek od centra obce Kolovraty, a ani po dnešku mi to není jasné.

5.12.2015 - Vzhledem k tomu, jaký krásný, skoro jarní den dneska byl, by byla škoda sedět doma, tak jsme si udělaly malej výlet do Kolovrat a okolí. Se nám tu od poslední návštěvy nakupilo několik nových krabiček, tak proč se pro ně nevydat a rovnou je neodlovit. Přijely jsme sem hezky vláčkem a parádně se prošly a mohly tak obdivovat, jak jsou ty Kolovraty krásně uklizené a čisté.

21.12.2015 - Zvonicku poznam, lebo v sept. 2009 som tu uz odlovil jednu cache, ktora jej bola tiez venovana. Vtedy vsak boli problemy s kacermi, ktori si na nej "vyzvanali", co sa nepacilo miestnym obyvatelom.

29.12.2015 - Místní zvonička mě zaujala, jsem na tyhle stavby trochu zatížená a je bezvadné, že jich tolik zůstalo zachováno i když to jsou mnohdy dost křehké stavby. Na vsi je tak nějak očekávám a podvědomě vyhledávám. Ovšem často bývám překvapena kde je lze potkat. Tahle patřila do kategorie těch očekávaných a je fajn, že se o ní listing zmiňuje.

 

Kolovraty

5.12.2015 - Mudlilo se to tady ze všech stran, …

5.12.2015 - Poprvé jsme vše obešli dokola a nenašli nic, kromě jasného objektu, na který jsme se vrhli, ale odzátkovat nešel. Trochu nás zmátl jeden atribut, tak jsme podle něj i hledali. Když jsme nic nenašli, vzpomněli jsme si na jednu radu ze šifrovaček. "Když nevíš, najez se." Tak jsme zašli do nedaleké hospůdky. Jídlo nebylo špatné, ale obsluha byla dost pomalá a dost dlouho trvalo, než si nás vůbec v prázdné hospodě všimla, a na zaplacení jsme čekali také dost dlouho. Když jsme pak vyšli, tak jsme místo obešli ještě jednou. Auta trochu umožnila bližší přístup a krabička byla naše na první kouknutí.

11.12.2015 - Kolovraty jsou krásná část Prahy, je to tu jako na vesnici. Musí tu být skvělé bydlení, klid a do centra Prahy 20 minut vlakem.

21.11.2015 - Zaujimava je aj originalna vianocna vyzdoba na nedalekej predzahradke, napr. auto :-)

28.12.2015 - Nádherný silvestrovský večer, který pro mě mamaša přichystala jsme si po návštěvě hospůdky vylepšili odlovem tradiček v Kolovratech. Skvělá zábava.

29.12.2015 - Počasí bylo krajně nevánoční, zato krajně příznivé geocachingu, tudíž naprosto ideální. Tady jsme se museli chvilinku orientovat než nám padly oči na to správné místo.Skrýš je perfektní a my měli štěstí, že byl kolem klid. Šipka nám ukazovala trochu jinam, ale poradili jsme si s tím. Zajímavá historie, obzvlášť původ názvu. Musím se přiznat, že na konci listingu jsem si lehce pobrukovala Elektrický valčík. Ten konec je vážně pěkný :-)

29.12.2015 - Sem se zase tolik nedostanu a příliš to tu neznám, tak bylo dnešní putování velmi objevné. Ovšem musím říct, že je to tu moc pěkné, jedna z těch připojených osad ku Praze, která jí dělá tak zajímavou. Nemám ráda moderní zástavbu, nebaví mě kombinace skla železa a betonu a tohle je přesně ta oblast, kde nic takového člověk nepotká. Inu trochu mi to připomínalo naší vesničku.

30.12.2015 - Prima poznavaci vylet po Kolovratech - ac jiz nejaky ten patek zijeme v nedalekych Ricanech, Kolovraty jsme dosud temer neznali! Diky ownerum za seznameni s paradnimi misty - a zde s prima obcerstvovnou s trpelivou obsluhou

30.12.2015 - Takovej hlad jsme měli, že jsme usoudili, že nám krabka neuteče a smazali na jídlo. Uložení vtipné, už jsem se s něčím podobným setkal, ale ne na takhle frekventovaném místě a hint naprosto přesný, ale naprosto zavádějící :-D ale posílen jídlem jsem to měl na druhou dobrou ;-)

Dnešní výlet s drobotinou nebyl z těch úplně nejsnadnějších - 4 děti prostě dají zabrat: padá to, remcá to, brečí to, prostě je o zábavu postaráno :-D ale musím pochválit Viktorku, chovala se skoro vzorně, když zrovna neměla hlad; uťapala všechno, neremcala, ani když jí byla zima, prostě super holka, jsem pyšnej! Jinak krabičky tu máte pěkné, místo jako dělané na výlet ;-)

30.12.2015 - Jinak o krásný závěr se postarala K.: když jsme seděli na čaji a čekali na vlak, tak přišla s tím, že nemá telefon ani klíče od auta a že veliká panika. No chvilka tanečků a nakonec jsem zjistil, že telefon i klíče celý den čekají na zadní sedačce v odemčeném autě :-D no hlavně že nemuseli domů pěšky ;-)

30.12.2015 - Jinak krásný den, pěkný výlet, počasí i procházka, děkujeme ownerům za jejich práci, která nám přinesla tak báječný den! :-)